Paž frizure – večna klasika!
| Članek je bil prebran 6.473 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Nekatere frizure nikoli niso šle in kot kaže tudi v prihodnje ne bodo šle iz mode. Gre za večne klasike med frizurami in mednje prav gotovo brez dvoma sodijo tudi paž frizure. Razkrili vam bomo, zakaj so tako priljubljene in katere oblike paž frizur poznamo!

longbobPaž frizure – zakaj so tako »in«?

Paž frizure imajo med ženskami veliko privrženk, takšno frizuro pa je v svojem življenju vsaj enkrat nosila skoraj da vsaka ženska. Paž je preprosto kul in moden, svojo priljubljenost pa dolguje tudi temu, da je tako dolžino las mogoče razmeroma enostavno in domiselno oblikovati. Če je paž daljši, je moč lase nositi spuščene ali pa z njimi ustvariti katero izmed spetih frizur. V kolikor je paž kratki, z lasmi skoraj nimamo nobenega dela – še posebej, če imamo povsem ravne lase. Taka oblika frizure se odlično poda na različne stile in na različne oblike obraza. Pri pažu tako nikoli ne rabimo skrbeti, da nam nikakor ne bi ustrezal na našo obliko obraza. V resnici je paž izjemno univerzalna oblika frizure. Nekoliko manj se kratki paž prilega le izrazito okrogli obliki obraza, ki jo lahko naredi pretirano okroglo, zato se pri taki obliki priporoča daljši paž. Paž nosijo blondinke in temnolaske, poda se rdečelaskam in brunetkam. Idealen je za ravne, valovite ali močno skodrane lase. Z njim je mogoče ustvariti strogo posloven ali povsem casual look. Skratka, paž frizure niso zaman dobile naziva klasike med pričeskami nasploh.

Oblike paža

V osnovi lahko paž delimo glede na dolžino las na kratki paž in daljši paž (long bob). Obstajajo razne variacije paža, na primer kratki ali dolgi paž v kombinaciji s fru fru-jem spredaj (raven, polkrožen, daljši, krajši fru fru). Prav tako je precej priljubljen tudi asimetričen paž, pri katerem je dolžina las na eni strani obraza daljša kakor na drugi. Ena izmed variacij je tudi lunica oziroma polkrožni paž, pri katerem je dolžina las na vratu krajša in se nato v polkrogu spušča proti konicam las ob strani.

Več o paž frizurah!

© 28. 04. 2024 - Gen-evs.si. W3B, d.o.o..